De binnenverblijven

De binnenverblijven

Of het nu is voor één nachtje of een aantal weken; uw hond is welkom in het allerleukste hondenhotel van het land! Hond Centraal werkt vanuit het zogenaamde roedel-principe. Honden zijn groepsdieren en willen onderdeel zijn van een groep (roedel). In het wild leven honden samen in een groep waarin een duidelijke leider de harmonie bewaard. Onze gedomesticeerde huishonden hebben gedurende ettelijke duizenden jaren juist geleerd om in roedels samen te leven met mensen.

Een roedel zorgt voor rust en geborgenheid bij de hond. Het pension, en onze manier van werken, is er daarom op gericht om zoveel mogelijk de thuissituatie van de hond te benaderen. Geen kennels, tralies en stress maar een stabiele en veilige thuishaven waarin de hond een hond kan zijn. Slapen doen de honden in één van de zeven groepsverblijven samen met een aantal soortgenootjes. Op basis van formaat, energiebehoefte en karakter worden de honden in groepjes bij elkaar geplaatst. Vanuit deze groepsverblijven, die allemaal 16 vierkante meter groot zijn, kunnen de honden zich via de binnenspeelplaats zelfstandig verplaatsen naar de diverse speelweides die gecreëerd zijn aan de zijkant en achterkant van het pand. In totaal zijn de omheinde speelweides 1200 vierkante meter groot.

Op gezette tijden zijn er overdag rustmomenten waarin de honden gevoerd en verzorgd worden. De binnen- en buitenverblijven worden dagelijks geheel gereinigd en er zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week professionele dierverzorgers aanwezig om toezicht te houden op de honden (dus ook ‘s nachts).