Hond Centraal opent op 14 juni!

Hond Centraal opent op 14 juni!

Hond Centraal verbouwingHet is een tijdje stil geweest op onze website en met een goede reden! De afgelopen 2 maanden hebben we namelijk keihard gewerkt in ons pand aan de Oostdijk in Rotterdam. Het gebouw, waarin binnenkort het enige echte Rotterdamse hondenpension opent, krijgt een totale make-over en is nu al niet meer te herkennen.

Even een beetje achtergrondinfo over ‘ons stekkie’. Het pand, gelegen aan de Maas naast de voormalige Verolme-werf, is in de jaren tachtig gebouwd om als kantine te dienen voor de scheepswerf YVC. Later deed het dienst als schoolgebouw voor de bedrijfsschool en werden er tijdelijk buitenlandse werknemers van de werf in ondergebracht. Toen YVC Bolnes haar deuren sloot verviel de functie van het gebouw en raakte het gebouw in verval. Ruim 10 jaar lang werd er niet naar omgekeken….tot we in de zoektocht naar een geschikte locatie voor Hond Centraal per toeval op dit gebouw stuitten.

We werden allereerst gegrepen door de locatie. Direct aan de Maas gelegen, op het enorme terrein van een voormalige scheepswerf….Rotterdamser kan niet! Eenmaal binnen bleek de staat van het pand net als het exterieur…vervallen en een grote chaos. Toch zagen we tegelijkertijd een enorme potentie in het pand, vanwege de locatie dus en het grote oppervlakte (zowel binnen als buiten)

Het idee ontstond om een groene, diervriendelijke oase te creëren te midden van de grote gebouwen van de voormalige Verolme-scheepswerf. Twee maanden geleden begonnen we met de monsterklus. Wat is er tot nu toe allemaal gebeurt? De complete waterleiding, (regenwater)-afvoer en elektriciteit naar het pand is vernieuwd. Zo werden er op het terrein bijvoorbeeld ruim 200 meter aan slangen ingegraven om een nieuwe waterleiding aan te leggen. Verder werd onder andere het dak voor een groot deel vervangen, plaatsten we een flink aantal nieuwe kozijnen, werden er al ruim 40 buitenkozijnen geschilderd en werden de binnenverblijven voor de honden afgetimmerd.

Niet alleen werkten we binnen hard, het buitenterrein heeft ook al een enorme metamorfose ondergaan. Ongeveer 400 kubieke meter aarde (30 vrachtwagens vol) werd gestort om het buitenterrein vorm te geven. Immers; Hond Centraal moet een groene oase zijn op een terrein waarin beton en staal van oudsher het straatbeeld domineren. De entree werd opnieuw bestraat, een groot gedeelte van het hekwerk van bijna 250 meter geplaatst en vorige week werd 1100 vierkante meter gras gelegd.

De komende weken wordt zowel binnen als buiten hard gewerkt om alles klaar te maken voor de opening die op zondag 14 juni zal plaatsvinden. Meer over die opening lees je komende week op onze website en Facebook-pagina!