Hondenhotel

Hondenhotel

Of het nu is voor één nachtje of een aantal weken; uw hond is welkom in het allerleukste hondenhotel van het land! Hond Centraal werkt vanuit het zogenaamde roedel-principe. Honden zijn groepsdieren en willen onderdeel zijn van een groep (roedel). In het wild leven honden samen in een groep waarin een duidelijke leider de harmonie bewaard. Onze gedomesticeerde huishonden hebben gedurende ettelijke duizenden jaren juist geleerd om in roedels samen te leven met mensen.

Een roedel zorgt voor rust en geborgenheid bij de hond. Het pension, en onze manier van werken, is er daarom op gericht om zoveel mogelijk de thuissituatie van de hond te benaderen. Geen kennels, tralies en stress maar een stabiele en veilige thuishaven waarin de hond een hond kan zijn.

Een hond die verblijft in het hondenhotel van Hond Centraal, wordt opgenomen in onze sociale roedel. In de roedel verblijven allerlei verschillende honden, van verschillende leeftijden en rassen, samen in het pension of op de buitenterreinen onder toezicht van de verzorgers. Ze hebben veel vrijheid en kunnen zich altijd zelfstandig van binnen naar buiten verplaatsen om lekker te spelen of zich terugtrekken in één van de slaapkamers als ze even willen rusten.

Voor overnachting worden de honden op basis van formaat, energiebehoefte en karakter door onze verzorgers in groepjes bij elkaar geplaatst in de slaapkamers.  Op gezette tijden zijn er overdag ook rustmomenten waarin de honden gevoerd en verzorgd worden. De binnen- en buitenverblijven worden dagelijks geheel gereinigd en er zijn dag en nacht professionele dierverzorgers aanwezig om toezicht te houden op de honden.

Een roedelopvang, zoals Hond Centraal die biedt, is overigens niet voor iedere hond de meest geschikte manier van opvang. Zo is het belangrijk dat er sprake is van een gesocialiseerde hond die gewend is met andere honden om te gaan, moet een volwassen reutje gecastreerd zijn en is niet ieder ras geschikt voor een opvang als het onze. Meer over deze onderwerpen is hier te lezen. Voordat uw hond in de roedel van Hond Centraal geplaatst wordt, zullen we tijdens een intake-gesprek meer informatie vergaren over de behoefte en het karakter van de hond. Zo kunnen we ook samen met u bepalen of een roedelopvang de juiste keuze is. Daarna plannen we een proefdag, een dag in onze dagopvang, om de hond te laten wennen. Als dit goed is gegaan zien we de hond ook graag op een later moment voor een nachtje in het pension. Het geeft ons de mogelijkheid om te beoordelen of de hond geschikt is voor onze manier van opvang én, even zo belangrijk, of de hond het ook leuk vindt. Het welzijn van de hond staat immers altijd op de eerste plek.